Filmvisning: Historien om Sverige med Farah

01 nov
Historien om Sverige med Farah
01 nov
Filmvisning: Historien om Sverige med Farah

 

Filmvisning i konferenslokalen Stubben, onsdag 1/11 kl. 14:00!
Förhandsvisning av de två första avsnitten!

 

Historien om Sverige med Farah

Vad hade hunden för betydelse för stenåldersfamiljerna? Vilka leksaker hade barnen på medeltiden? Hur blev det för barnen när allmän skolplikt infördes i Sverige? Historien om Sverige med Farah är ett historieprogram för barnen och hela familjen. Programledaren Farah Abadi visar spännande och fascinerande filmer om händelser och företeelser i vårt land plockade ur huvudserien Historien om Sverige.

I 10 avsnitt görs nedslag i den svenska historien – från när de allra första människorna kom till Sverige efter istiden ända fram till nutid.

-Jag älskar historia! Det finns inget finare än att göra historia spännande och intressant för barn. Den här serien är unik och jag uppmuntrar föräldrarna att titta tillsammans med sina barn – det blir en spännande resa, säger Farah Abadi.

Andra frågor som serien tar upp är: Hur bodde familjen under stenålder? Fick barn vara barn på medeltiden? Vad åt man på bronsåldern? Hur drabbades Sverige under pesten? Vad spelade barnen för roll i historien när kvinnor brändes på bål? Hur förändrades livet när tv:n flyttade in i varje hem?

Sveriges historia är spännande, rolig och ganska ofta läskig och brutal. Historien om Sverige med Farah berättar utifrån barnens perspektiv och förklarar ibland komplicerade skeenden på ett enklare vis. Faktainnehållet är anpassat till barn från 6 år och uppåt.

Avsnitt 1 (År 10 000 f kr – 1 700 f kr, Stenåldern)
”Historien om Sverige med Farah” börjar från början när de allra första människorna kommer hit. När inlandsisen smälter så kommer först djuren och sedan människorna. Vi får se hur människor lever, hur de bor, vad de äter och hur viktig hunden är för stenåldersfamiljerna. Vi får också se vilka faror som finns och hur de ser på livet efter döden.

Avsnitt 2 (År 1 700 f kr – 500 e kr, Metallernas tid)
Nu är det metallernas tid i Sverige. I jakten på bronset söker sig människorna ut till andra delar i världen och möter andra kulturer och man lär sig nya saker. Verktyg och vapen blir starkare och bättre och handel med både varor och människor förändrar livet för människorna i norr. Det är på många sätt en våldsam tid och livet kunde både vara väldigt spännande men också farligt.

Historien om Sverige med Farah har premiär söndag 5 november på SVT Play och SVT Barn.
Samma dag startar också SVT:s storsatsning Historien om Sverige med berättaren Simon J Berger.

Programserien Historien om Sverige består av tio delar och bygger på rekonstruktioner av historiska skeenden och personer. Över 300 experter har bidragit till innehållet och 100 av dem medverkar även i serien. Skådespelare Simon J. Berger är seriens berättare. Ledmotivet till Historien om Sverige komponeras av Ludwig Göransson och Per-Gunnar Juliusson.

Kontakta oss! (Contact us!)

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt